Welkom! Ik geloof zelf in een gezonde levensstijl met veel beweging, goede voeding en goede energie (karma). De laatste jaren worden de mensen steeds bewuster van het feit dat, alles wat je in je lichaam stopt, ook daadwerkelijk invloed heeft op hoe je het leven ervaart. Enige tijd geleden sprak ik met een hoog opgeleide sportarts over de gevaren van ‘te’ veel trainen. Natuurlijk weet iedereen dat alles waar ‘te’ voor staat niet goed is. Uit onderzoek is gebleken dat  39% van de mensen anno 2014 in Europa teveel sporten dan gezond voor ze is, maar wat is de maat staaf? Wanneer is iets ‘ongezond’ We gaan er even van uit dat een half uur tot 1 uur per dag matig tot intensief bewegen goed is voor je hart, en voor je celdeling. De kern van ons hart heeft baat bij training, ons hart is tenslotte ook een spier die opgebouwd is uit aminozuren,koolhydraten,atomen,cellen en energie.


 

Wie zijn wij? Leuk dat u het vraagt! Wij van wiki-sens.com bestaan uit een team van 2 fanatieke levensgenieters (Colin Stoltz & Birgitte Hinsch) in de breedste zin van het woord! Wij houden van de hotste fashion, gezond eten en uiteenlopende lifestyles. De beheerder van wiki-sens ben ik (Colin Stoltz) Zie foto:

Ironman 2012 Frankfurt Germany

Ironman Frankfurt triatlon Colin Stoltz


Dit was in 2012, en dit was mijn 2e triatlon. Wat een heerlijk gevoel om na 3.8km zwemmen – 180km fietsen – 42.1 km hardlopen eindelijk de finish te bereiken! Nog geen 12 maanden voordat ik deze Ironman finishte was ik er zeker van dat dit een onmogelijke strijd zou worden. Zo zie je maar, je kunt meer dan je denkt, het is een cliché, maar goed clichés zijn niet voor niet clichés. Sporten is iets intrinsiek verbonden aan het bestaan van mensen. Al het leven beweegt constant en dat is de fundamentele regel voor geluk. Beweging hoort bij ons! Ik ben degene die hier op wiki-sens verantwoordelijk is voor al de content over food en lifestyle, daarnaast is Birgitte (mijn moeder, en eigenaar van een kinderkleding winkel sinds 2007) verantwoordelijk voor de fashion content op wiki-sens.com!


 

Fashion writer Birgitte Hinsch

Birgitte Hinsch – Links

Mijn naam is Birgitte Hinsch, geboren op 7-12-1965 en ik ben vanaf jongs af aan altijd bezig geweest met mode en lifestyle. Ik heb veel gereisd in mijn leven en veel gezien. Ik moet ook wel toegeven dat ik een bepaalde sub cultuur zit, waar fashion echt meer is dan kleding alleen, het is een expressie van wie je bent. Ik ben sinds 1991 moeder van Colin Stoltz, mijn zoon is erg sportief en houdt van goed en lekker eten. Ik ben ooit in ’82 miss België geweest,  maar dat is al een tijdje geleden haha! Ik heb een eigen kinderkleding winkel in Nuenen waar ik merken verkoop zoals, Parajumpers, Stone Island, Guess, Replay, Supertrash, Liu Jo, en Patrizia Pepe. Mijn kinderkleding gaat van maar 92 t/m 176. Ik vind het erg leuk om over de laatste nieuwtjes te bloggen, ik hoop dat je het gezellig vind hier op wiki-sens!